Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Η πολυσυζητημένη δημοσκόπηση της ALCO για τον δήμο Άργους Μυκηνών - Σαρώνει ο Καμπόσος σε όλα τα ερωτήματα

  Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των αποτελεσμάτων στον κύκλο δημοσκοπήσεων που διενεργούνται από την εταιρεία δημοσκοπήσεων ALCO για λογαριασμό του moriasnews.gr με αφετηρία το Άργος. Ήρθε λοιπόν η στιγμή που πάρα πολλοί περίμεναν στην Αργολίδα.

Τα αποτελέσματα στον μεγαλύτερο δήμο του νομού, το δήμο Άργους Μυκηνών. Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι πρόκειται για μια θριαμβευτική δημοσκόπηση για το νυν Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο.


ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ
Πρόκειται για μια αυθεντική αναγνώριση του έργου του, το λίγο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου του και του δίνει ένα ανεπανάληπτο συγκριτικό προβάδισμα σε σχέση με οποιονδήποτε αντίπαλο ο οποίος μετρήθηκε.

Σε μια εποχή που όμοια οικονομικά δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν για την τοπική αυτοδιοίκηση, με μόλις λίγους μήνες θητείας, με το δύσκολο εγχείρημα εφαρμογής του Καλλικράτη και της συνένωσης 8 πρώην δήμων, με τους διαδικαστικούς περιορισμούς και τον έλεγχο επιτρόπων ο Δημήτρης Καμπόσος όχι μόνο βγαίνει αλώβητος αλλά αυτή τη στιγμή παίζει χωρίς αντίπαλο.


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ
Επιλέξαμε από την αρχή σε αυτόν τον κύκλο των δημοσκοπήσεων να μην χαϊδέψουμε αυτιά. Να βάλουμε απέναντι στον Καμπόσο ό,τι καλύτερο και ισχυρότερο πολιτικά διαθέτει ο δήμος Άργους Μυκηνών.

Έτσι επιλέξαμε να κοντράρει τον νυν Δήμαρχο ο νυν βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας, τον πρώτο σε ψήφους πολιτευτή της Ν.Δ. στο Άργος Βασίλη Σιδέρη, τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργο Αναγνώστου, τον αρχηγό της ελλάσσονος αντιπολίτευσης Σωτήρο Κωτσοβό και τον πρώην Δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Πλατή.

Όλο το κορυφαίο θεσμικά πολιτικό προσωπικό το οποίο δραστηριοποιείται στον δήμο Άργους Μυκηνών μπήκε από εμάς σε δημοσκοπική κόντρα με τον Δημήτρη Καμπόσο για να δούμε τις αντοχές του καθενός. Μάλιστα, από τους επτά αντιπάλους του νυν δημάρχου οι τρεις προέρχονται από τον φυσικό πολιτικό του χώρο από τον οποίο προσδοκούν το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων τους.

Εξυπακούεται ότι όλοι αυτοί μαζί δεν θα είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι Άργους Μυκηνών. Άρα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι τα ποσοστά αυτών που δεν θα είναι υποψήφιοι θα διαχυθούν σε όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ
Για να πάμε και στα ποσοστά που έχουν λάβει οι μετρηθέντες στα θέματα που διερεύνησε η δημοσκόπηση, αυτό που με έκπληξη βλέπουμε μετά από τόσα χρόνια δημοσιογραφικής καριέρας είναι η τεράστια διαφορά του πρώτου σε μια σειρά θεμάτων που η δημοσκόπηση της ALCO μέτρησε. Όταν η μισή μονάδα διαφοράς τους ενός ή του άλλου κόμματος στην κεντρική πολιτική σκηνή μπορεί να αλλάξει συθέμελα τον πολιτικό χάρτη και θεωρείται μεγάλη επιτυχία για την πορεία του ενός ή του άλλου κόμματος, όταν θα δείτε παρακάτω τα ποσοστά, κάποιοι θα θορυβηθούν ευχάριστα ή δυσάρεστα.


Ξεκινάμε λοιπόν με το πρώτο εύρημα της δημοσκόπησης που αφορά το ποιος φταίει για τα προβλήματα του δήμου Άργους Μυκηνών όπου ο κόσμος απάντησε:

Το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου πιστεύει ότι για τα προβλήματα του δήμου Άργους Μυκηνών ευθύνονται περισσότερο οι προηγούμενοι Δήμαρχοι με ποσοστό 39%
Ο δεύτερος λόγος των προβλημάτων ο κόσμος λέει ότι είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας και η χαμηλή χρηματοδότηση σε ποσοστό 34%. Μόλις το 12% πιστεύει ότι ευθύνεται η σημερινή δημοτική αρχή.

Στην παρακάτω καρτέλα φαίνεται και η κομματική προέλευση αυτών που απαντάνε για το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση του δήμου:
Πως αποφασίζουν όμως οι πολίτες στο δήμο Άργους Μυκηνών; Ποια είναι τα κριτήρια τους;
Συνεχίζουμε με το επόμενο εύρημα της δημοσκόπησης που αφορά το αν οι δημότες είναι ευχαριστημένοι από το έργο και τη δράση του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου.
Το αποτέλεσμα και το μήνυμα που δίνει ο κόσμος είναι συντριπτικό υπέρ Καμπόσου.
Το 58 % του κόσμου είναι ικανοποιημένο από το έργο και τη δράση του Δημήτρη Καμπόσου όταν, σημειωτέον, ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μπορέσει να παρουσιάσει το έργο του και να ξεκινήσουν τα έργα που έχει προγραμματίσει.

Επίσης πολύ σημαντικό ποιοτικό εύρημα της δημοσκόπησης αποτελεί η στήριξη-ψήφιση του Δημήτρη Καμπόσου από όλους τους πολιτικούς χώρους και η διείσδυση του σε αυτούς. Δείτε τα χαρακτηριστικά στοιχεία για το βαθμό ικανοποίησης του κόσμου και τους πολιτικούς χώρους που προέρχονται:

Παρατηρούμε επίσης το βαθμό ικανοποίησης χωροταξικά και βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη ισορροπία σχετικά με την ικανοποίηση από το Δήμαρχο στις δημοτικές ενότητες του Δήμου του.
Το επόμενο εύρημα της δημοσκόπησης αφορά το αν ο Δημήτρης Καμπόσος πρέπει να επανεκλεγεί.Το αποτέλεσμα και το μήνυμα που δίνει ο κόσμος είναι ηχηρό υπέρ Καμπόσου.
Το 49,6 % λέει ότι ο Δημήτρης Καμπόσος πρέπει να επανεκλεγεί , πολύ πριν πλησιάσουν οι εκλογές και τεθεί το δίλλημα ισχυρά από τον ίδιο το δήμαρχο.

Το επόμενο εύρημα της δημοσκόπησης αφορά την καταλληλότητα για τη θέση του Δημάρχου των υποψηφίων που μετρήθηκαν.
Η σύγκριση είναι συντριπτική. Ο Καμπόσος θεωρείται ο καταλληλότερος δήμαρχος, ανάμεσα στους πιο ισχυρούς αντιπάλους που θα μπορούσαν να υπάρξουν, με ποσοστό και διαφορά που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κανείς άλλος, πλην Καμπόσου ο οποίος έχει τεράστιο ποσοστό, δε συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό!

Το επόμενο εύρημα της δημοσκόπησης αφορά την παράσταση νίκης. Ποιος δηλαδή πιστεύει ο κόσμος ότι θα εκλεγεί Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές.
Ο κόσμος πιστεύει με ένα εκπληκτικό ποσοστό ότι ο επόμενος Δήμαρχος Άργους Μυκηνών θα είναι ο Δημήτρης Καμπόσος.

Τα αποτελέσματα:
 Το αποτέλεσμα δείχνει ότι είναι εγκαθιδρυμένη η πεποίθηση στον κόσμο ότι ο Δημήτρης Καμπόσος θα εκλεγεί στις επόμενες εκλογές Δήμαρχος Άργους Μυκηνών.

Το επόμενο εύρημα της δημοσκόπησης αφορά την ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ.
Ποιον δηλαδή ο κόσμος θα ψήφιζε για Δήμαρχο αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα.
Ο κόσμος ψηφίζει με ένα ποσοστό το οποίο δεν έχει προηγούμενο ως προς το ύψος του στην πρόθεση ψήφου και στη διαφορά με όλους τους υπόλοιπους.
Τα αποτελέσματα της Δημοσκόπησης δείχνουν ότι επόμενος Δήμαρχος Άργους Μυκηνών θα είναι ο Δημήτρης Καμπόσος.

Τα αποτελέσματα:
Με ένα ασφυκτικό πλαίσιο υποψηφίων , που όμοιο δεν θα συναντήσει ο Δημήτρης Καμπόσος στις επόμενες εκλογές, ψηφίζεται από το εκπληκτικό ποσοστό του 42,1% του κόσμου.
Η εταιρεία δημοσκοπήσεων υπολογίζει ότι με τις αναγωγές και τους λιγότερους υποψηφίους των εκλογών το αποτέλεσμα αυτό δίνει με βεβαιότητα τη νίκη στον Δημήτρη Καμπόσο από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό κοντά στο 65%.

Στοιχεία που δείχνουν την προοπτική ακόμη και ανόδου των ποσοστών του Δημήτρη Καμπόσου αποτελούν τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων.

Ένα από τα σημαντικά ευρήματα της δημοσκόπησης είναι τα χαρακτηριστικά του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου:
 
Ο κόσμος πιστεύει ότι ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος είναι δυναμικός και διεκδικεί για την πόλη του στο τεράστιο ποσοστό του 73% !.
Το 73% των πολιτών του δήμου Άργους Μυκηνών δείχνει ότι ο Δήμαρχος Δ. Καμπόσος είναι δυναμικός και διεκδικεί για τον τόπο του, ασχολείται προσωπικά με τα προβλήματα και έχει δώσει λύσεις.

Τέλος μετρήσαμε την γνώμη των πολιτών σχετικά με την τοποθέτηση δεματοποιητή στο δήμο Άργους Μυκηνών όπου τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
 Ο κόσμος αναγνωρίζει την αναγκαιότητα τοποθέτησης δεματοποιητή στο δήμο σε ποσοστό 70%.

www.moriasnews.gr