Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Μανιταρόπιτα λαχταριστή απο την Δημητρα Πλατη


 
 
 
Τι χρειαζόμαστε:

2 φύλλα σφολιάτας
1 Kg φρέσκα μανιτάρια (Champion)
200 gr γκούντα (τριμμένο)
200 gr έμενταλ (τριμμένο)
150 gr κασέρι (τριμμένο)
20 φέτες μπέικον (350 γρ)
250 ml κρέμα γάλακτος
1 αβγo
100 ml φρέσκο γάλα

 

εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε με λίγο βούτυρο (ή λάδι). Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε για να φύγουν τα περιττά λίπη.
Αφού κρυώσουν λίγο τα μανιτάρια και το μπέικον, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα τριμμένα τυριά, το μίγμα που τσιγαρίσαμε, την κρέμα γάλακτος και το 1 αβγό (χτυπημένο) και τα ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε το τάψι και αφού έχουμε αφήσει τη σφολιάτα να ξεπαγώσει, στρώνουμε το ένα φύλλο σε ένα ορθογώνιο ταψί λίγο μικρότερο από το φύλλο ώστε να μπορεί να γυρίσει στο πλάι και να κλείσει η πίτα μας. Ρίχνουμε το μίγμα και μετά σκεπάζουμε με προσοχή με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 1 ώρα (εξαρτάται απ' τον φούρνο)