Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΚΚΕ Αργολίδας: Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών

 Η διοίκηση των ΚΤΕΛ Αργολίδας σταμάτησε από τη Τετάρτη τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, διεκδικώντας να πληρωθούν δεδουλευμένα που τους οφείλει το κράτος. Το δικαίωμα των μαθητών να μετακινούνται με ασφάλεια από και προς το σχολείο τους τινάζεται στον αέρα.
Το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης της Παιδείας και της μεταφοράς αρμοδιοτήτων, όπως αυτή της μεταφοράς, στους Δήμους, μιας αρμοδιότητας που επιβάλλεται να είναι κρατική και να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης. Για την κατάσταση αυτή, ευθύνη έχουν οι μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις που με την πολιτική τους υποβαθμίζουν το δημόσιο, δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας.

Μετά τον "Καλλικράτη" και την εφαρμογή του αυτόνομου αποκεντρωμένου σχολείου της αγοράς, προσπαθούν να μεταφέρουν την ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών στους γονείς. Η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία, όπως και μια σειρά άλλες κεντρικές αρμοδιότητες του κράτους, με τον "Καλλικράτη" πέρασε στους δήμους. Αυτές οι αλλαγές συνδέονται άμεσα με την εφαρμογή της αυτόνομης, ανταγωνιστικής σχολικής μονάδας, του "νέου" σχολείου της αγοράς που σημαντικό μέρος των λειτουργιών του θα εναπόκειται στην ευθύνη της "τοπικής κοινωνίας". Στα πλαίσια λοιπόν της πλήρους αποκέντρωσης και της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της Εκπαίδευσης εντάσσονται και οι εξελίξεις στο ζήτημα της μεταφοράς.

Η διακοπή της μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο αποτελεί πρόβλημα λειτουργικό και οικονομικό για τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς που θα αναγκάζονται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους, επιβαρύνοντας παραπέρα το ήδη λεηλατημένο εισόδημά τους από τις αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές τόσο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η διασφάλιση της απρόσκοπτης, δημόσιας και δωρεάν μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, όλου του εργαζόμενου λαού. Καλούμε καλεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να μην ανεχθούν αυτήν την κατάσταση και να απαιτήσουν αγωνιστικά δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

Ν. Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του ΚΚΕ