Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Κορμός cherry blossom ( επιμέλεια: Παναγιώτα Ζήκα )





Υλικά
Παντεσπάνι :
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φαρινάπ
3 κουτ. σούπας κακάο
Γέμιση :
1/2 κιλό κεράσια
1 κρέμα γάλακτος
1/2 ποτήρι λικέρ cherry
2 φακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης βανίλια
800 γρ. Γάλα
1 κουβερτούρα πραλινα nestle
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη και τα αυγά και σε ένα άλλο το αλεύρι και το κακάο. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά ώστε να αφρατέψουν και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το κακάο. Μόλις γίνει το μείγμα , το αδειάζουμε και το στρώνουμε σε λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Όταν κρυώσει το παντεσπάνι , το ποτίζουμε με το λικέρ και στρώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής που έχουμε χτυπήσει με το γάλα . Κόβουμε τα κεράσια σε μισά και τρίβουμε την κουβερτούρα . Ρίχνουμε κεράσια και κουβερτούρα πάνω στην κρέμα και τυλίγουμε σε κορμό . Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και καλύπτουμε τον κορμό μας . Τελειώνουμε ντεκοράροντας με κεράσια ή και κουβερτούρα . Καλή σας επιτυχία !