Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Χειμωνιάτικη σούπα με κεφτεδάκια

 
 
Αυτή η σούπα αρέσει σε όλους - ιδίως τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες. Γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι. 
 
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σούπα.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄ να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄.
Στο μεταξύ πλάθουμε τον κιμά σε όσο πιο μικρά κεφτεδάκια μπορούμε. Βγαίνουν περίπου 25 μικρά κεφτεδάκια. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι στη σούπα και τα κεφτεδάκια. Βράζουμε για 10΄. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 10 λεπτά

Υλικά


  • Για τα κεφτεδάκια:
  • 300 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σούπα:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1½ φλ. τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
  • 1½ λίτρο ζωμό κότας ή νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  argiro.gr/