Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Και όμως η κρίση δεν πτοεί τους Έλληνες στο κρεβάτι

Και όμως η κρίση δεν πτοεί τους Έλληνες στο κρεβάτι

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και της Συμβουλευτικής Γραμμής Σεξουαλικής Υγείας, η κρίση στην οικονομία δεν φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά την σεξουαλική ζωή των Ελλήνων.

Δεν είναι τυχαίο που πολλές από τις σύγχρονες έρευνες τείνουν να σχετίζουν την παρούσα οικονομική κρίση με τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων. Η οικονομική κατάσταση επηρεάζει άμεση την ψυχολογία και τη διάθεση και κατ’ επέκταση, τη σεξουαλική ζωή. Ποια όμως είναι η ελληνική πραγματικότητα; Πώς έχει επηρεαστεί η σεξουαλική ζωή των Ελλήνων κατά τη διάρκεια αυτής της βαθειάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης;

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και της Συμβουλευτικής Γραμμής Σεξουαλικής Υγείας παρατηρείτε μεγαλύτερη συχνότητα επαφών αλλά και αυξημένη τάση για ενημέρωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να υπάρχουν και να επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή.

Τι όμως οδηγεί το σημερινό άνθρωπο σε μια αυξημένη συχνότητα σεξουαλικών επαφών , την ώρα που υπόκειται σε σοβαρότατη πίεση σε ψυχολογικό και οικονομικό επίπεδο;

Όπως εξηγεί ο Dr Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος –Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας «Χωρίς αμφιβολία, η οικονομική ανασφάλεια και η ρευστότητα είναι παράγοντες που αυξάνουν τα επίπεδα του άγχους και οδηγούν το άτομο να σκέφτεται απαισιόδοξα και αρνητικά για το μέλλον. Φαίνεται όμως, πως στην περίπτωση του σεξ , τα πράγματα λειτουργούν αντίστροφα. Είναι γνωστό ότι η σεξουαλική επαφή λειτουργεί θετικά για τη διάθεση του ατόμου και ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή του. Τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν ότι η οικονομική κρίση όπως καταγράφεται ως τώρα μέχρι στην Ελληνική κοινωνία διακινεί με θετικό τρόπο τη σεξουαλική διεκδίκηση των δύο φύλων που αναζητούν την χαρά και την ηδονή, μέσα στο γκρίζο τοπίο της απαισιοδοξίας»
 .faysbook.gr