Σε μπολ βάζουμε τ'
αβγά και τα χτυπάμε με σύρμα να διαλυθούν. Προσθέτουμε το γάλα, το
ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα , το αλεύρι και τον τραχανά.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε ρηχό μεγάλο ταψί για πίτα.
Αδειάζουμε τον πηχτό χυλό σε λεπτή στρώση 1 με 1, 5 εκ. ύψος. Από πάνω
σκορπάμε μικρά κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο
στους 18O C για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όσο πιο λεπτό γίνει το κορκοτό τόσο πιο τραγανό και νόστιμο είναι.
μερίδες 20
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Υλικά
- 1 lt. φρέσκο γάλα κατά προτίμηση κατσικίσιο
- 1/4 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
- 5 αβγά
- 2 φλ.τσαγιού τρίμματα φέτα
- 1 φλ.τσαγιού τραχανάς
- 2 φλ.τσαγιού αλεύρι
- 2-3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
- 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος για το ταψί
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.σ. αλάτι