Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Κορκοτό


Μια εύκολη και οικονομική πίτα χωρίς φύλλο που θα φτιάξετε σε λίγα λεπτά!
Σε μπολ βάζουμε τ' αβγά και τα χτυπάμε με σύρμα να διαλυθούν. Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα , το αλεύρι και τον τραχανά. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε ρηχό μεγάλο ταψί για πίτα. Αδειάζουμε τον πηχτό χυλό σε λεπτή στρώση 1 με 1, 5 εκ. ύψος. Από πάνω σκορπάμε μικρά κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 18O C για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όσο πιο λεπτό γίνει το κορκοτό τόσο πιο τραγανό και νόστιμο είναι.
 

μερίδες 20
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά

Υλικά


  • 1 lt. φρέσκο γάλα κατά προτίμηση κατσικίσιο
  • 1/4 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5 αβγά
  • 2 φλ.τσαγιού τρίμματα φέτα
  • 1 φλ.τσαγιού τραχανάς
  • 2 φλ.τσαγιού αλεύρι
  • 2-3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος για το ταψί
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. αλάτι