ΥΛΙΚΑ
1 φαρινάπ
5 βανίλιες
5 αυγά
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
200γρ. γάλα
200γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη καστανή
Ξύσμα από 5-6 πορτοκάλια
1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ :
450γρ. ζάχαρη άχνη
Χυμό και ξύσμα από 3 πορτοκάλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά . Ρίχνουμε το αλάτι και τις βανίλιες και σταδιακά προσθέτουμε το γάλα , το χυμό πορτοκαλιού και το αλεύρι . Χτυπάμε για 5-6 λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα . Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα . Φτιάχνουμε το γλάσο πορτοκαλιού ζεσταίνοντας σε κατσαρολάκι την άχνη , το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα , το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το κέικ . Αν θέλουμε , γαρνίρουμε με λεπτές φέτες πορτοκαλιού . Καλή σας επιτυχία !!!!!!