Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Καροτόσουπα βελουτέ με πράσα και γιαούρτι




1. Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο μαζί με το λάδι. Προσθέτουμε τα πράσα και τα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε σκεπασμένα, σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν χωρίς να ροδίσουν. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε.
2. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Μόλις το φαγητό έρθει σε σημείο βρασμού, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 30΄.
3. Αλέθουμε τη βελουτέ με την πρέσα. Αν είναι πολύ αραιή την αφήνουμε να πάρει μία βράση για να πυκνώσει. Αν είναι πολύ πηχτή συμπληρώνουμε λίγο ζωμό. Ισομοιράζουμε σε ζεστά πιάτα την καυτή σούπα. Γαρνίρουμε με το γιαούρτι και το μαϊντανό. Περιχύνουμε με λίγο αγουρέλαιο.

μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά

Υλικά


  • 1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 6 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 5 φλιτζ. ζωμό κότας
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
  • αγουρέλαιο για το γαρνίρισμα