Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 6΄-7΄. Τις στραγγίζουμε και τις στρώνουμε σε μακρόστενο πυράντοχο σκεύος. Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ το έμενταλ, την κεφαλογραβιέρα και το ζαμπόν. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα πασπαλίζουμε πάνω στις ταλιατέλες. Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι και την κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Περιχύνουμε τις ταλιατέλες. Ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 25΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει το φαγητό.
http://www.argiro.gr
μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά
Υλικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γραμμ. ταλιατέλες
- 250 γραμμ. έμενταλ
- 250 γραμμ. κεφαλογραβιέρα
- 250 γραμμ. ζαμπόν
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι