Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Αυγοσαλάτα με πατάτες

 
 
Σερβίρουμε την αυγοσαλάτα ζεστή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή κρύα. Είναι τέλεια έτσι κι αλλιώς!

Βράζουμε τα αυγά για ακριβώς 4΄ γιατί δεν θέλουμε ο κρόκος να σφίξει τελείως. Πρέπει να είναι λίγο υγρός ώστε να τον απορροφήσει η πατάτα.
 
Βάζουμε σε σαλατιέρα τις πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα σπάμε, κομματιάζοντάς τα πάνω στις πατάτες.
 
Ανακατεύουμε όσο είναι ακόμα υγρός ο κρόκος για να ρουφήξει η πατάτα όλη τη γεύση. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (φρέσκο κρεμμυδάκι, ξερό κρεμμύδι, καρότο, κάππαρη, άνηθο, μαϊντανό, ξίδι, μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι).
 
Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο ή ξίδι. argiro.gr

Υλικά


  • 6 αυγά βρασμένα (για ακριβώς 4΄)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 3 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρεδάκια
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι