Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

SPAGHETTI ALLA CARBONARA – Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ( μετάφραση-ειδική επιμέλεια : Παναγιώτα Ζήκα )










ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο linguini
¼ μπέηκον
2 κρόκους και 1 αυγό ολόκληρο
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Pecorino romano και παρμεζάνα τριμένα και ανακατεμένα , περίπου ¼
Μαϊντανό για ντεκόρ ( προαιρετικά )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα linguini μας να βράσουν σε άφθονο νερό αλατισμένο προσέχοντας να μην παραβράσουν , ώστε να είναι «al dente» . Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και προσθέτουμε ακολούθως το μπέηκον ψιλοκομμένο για να ροδοκοκκινίσει . Σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά , έτσι ώστε το λιπαρό μέρος του μπέηκον να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα , χωρίς όμως να ξεραθεί . Σε μια σουπιέρα ή άλλο κατάλληλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά και περίπου τη μισή ποσότητα τυριών και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι . Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε στο μείγμα περίπου 5 κουταλιές σούπας από το νερό στο οποίο βράζουν τα linguini μας . Τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα και « κρατάνε » λίγο και τα παίρνουμε με μια κουτάλα και τα βάζουμε κατευθείαν στο τηγάνι με το μπέηκον , ώστε να πάρουν γεύση , χωρίς όμως να χάσουν την υγρασία τους . Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό . Ρίχνουμε αμέσως τα linguini μας στην σουπιέρα με το μείγμα αυγών-τυριών , ανακατεύοντας γρήγορα . Σερβίρουμε αμέσως , προσθέτοντας επιπλέον τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μαϊντανό ( προαιρετικά ) για ντεκόρ .
Μια αυθεντική παραδοσιακή συνταγή της Ρώμης , η οποία έχει υποστεί αρκετές επεμβάσεις ανά τον κόσμο και έχει δοκιμαστεί σε άπειρες παραλλαγές , δίνοντας άθελά της το όνομά της σε οποιαδήποτε σάλτσα λευκή , με κρέμα γάλακτος . Η αλήθεια είναι όμως ότι η αυθεντική συνταγή δεν περιέχει κρέμα γάλακτος , αλλά μόνο αυγά . Δοκιμάστε την όχι σε κάποια ιταλική trattoria αλλά στην κουζίνα σας ! Καλή επιτυχία !!!