Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Νέα επιδείνωση του καιρού με κρύο, βροχές και χιόνια



Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα το βράδυ με κρύο, βροχές και παγετό και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο, τη νύχτα θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.

Συγκεκριμένα, στην Αττική θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 5 βαθμούς, από -1 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 12 στη Νότια Ελλάδα, από 0 έως 8 βαθμούς στην Ήπειρο, από 3 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 4 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, περισσότερο ενισχυμένοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα νότια βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Το Σάββατο, περιμένουμε λίγες νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένουμε νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νοτιά, ενώ χιονιά θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και το βραδύ στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ

Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές, ενώ τοπικά θα υπάρξει παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία, ανήμερα των Χριστουγέννων αναμένεται να σημειώσει άνοδο. Ενδεικτικά την Τρίτη το μεσημέρι στην Αθήνα το θερμόμετρο θα δείχνει 16 βαθμούς, ενώ σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Κρήτης πιθανόν να φτάσει και τους 20 βαθμούς.

newpost.gr