ΥΛΙΚΑ
100 γρ. πλιγούρι ή κους-κους
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ( μόνο το φύλλωμα )
1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο ( μόνο το φύλλωμα )
1 μικρό αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
½ πιπεριά πράσινη και ½ πιπεριά κόκκινη , ψιλοκομμένες
Για τη σάλτσα :
Χυμός από 2-3 μεγάλα λεμόνια
5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε το πλιγούρι και το βάζουμε να μουλιάσει σε καυτό νερό για 15-20 λεπτά . Στραγγίζουμε καλά και το μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος . Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό , το δυόσμο , το αγγούρι , τα κρεμμύδια , τις ντομάτες και τις πιπεριές . Ανακατεύουμε και καλύπτουμε με μεμβράνη . Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα . Λίγο πριν σερβίρουμε , φτιάχνουμε τη σάλτσα μας , ανακατεύοντας σε ένα μπωλ το χυμό από τα λεμόνια , το λάδι , το αλάτι , το πιπέρι , το μπαχάρι . Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και ανακατεύουμε καλά .
Αυτή η λιβανέζικη σαλάτα συνοδεύει εξαιρετικά τα κρέατα λιβανέζικης κουζίνας , όπως κεμπάπ , κοτόπουλο , αρνί κτλ. Είναι μια δροσερή σαλάτα με έντονα αρώματα και όξινη γεύση . Καλή σας απόλαυση!!!!