Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Μαθητές μαζεύουν Πορτοκάλια




Τα παιδιά της Ε΄ τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ θα πραγματοποιήσουν συλλογή Πορτοκαλιών, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στους πορτοκαλεώνες του Ίναχου Άργους, υλοποιώντας το Πρόγραμμα «Εμπειρίες Συγκομιδής Καρπών».

Το Πρόγραμμα «Εμπειρίες Συγκομιδής Καρπών» αποτελεί στην πραγματικότητα ένα παράθυρο ανοιχτών οριζόντων, όπου τα παιδιά μας έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν · λογοτεχνικά κείμενα, μύθους, λαϊκές παραδόσεις, ποιήματα, αινίγματα και παροιμίες που αναφέρονται στην πορτοκαλιά και το πορτοκάλι

· τη μορφολογία των φύλλων, του κορμού και του καρπού της πορτοκαλιάς, αλλά και τη γεωγραφική κατανομή της παραγωγής εσπεριδοειδών στην Ελλάδα

· τα χαρακτηριστικά του κλίματος και των εδαφών που ευνοούν την ανάπτυξη της καλλιέργειας

· το πορτοκάλι σε διάφορες γλώσσες και πολιτισμούς

Τα παιδιά, συνοδευόμενα από εκπαιδευτικούς θα βρίσκονται στις 10.30 π.μ. στον πορτοκαλεώνα του κ. Δ. Κακάνη, κοντά στο εκκλησάκι της Αγ. Μαρίνας, στον Ίναχο για να μαζέψουν τους καρπούς της εύφορης γης.

Όπως μας δήλωσε ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Γιώργος Τσιρίγκας, «η επικοινωνία των παιδιών με τους ανθρώπους της υπαίθρου, η συνειδητοποίηση της κυκλικής φοράς των πραγμάτων, η μύηση στην προσμονή και τους κόπους των καλλιεργητών τα βοηθούν να συνειδητοποιήσουν την αξία του φυσικού περιβάλλοντος και να ευαισθητοποιηθούν προς την κατεύθυνση του σεβασμού και της προστασίας του. Έτσι, μαθαίνουν να αγαπούν τη ζωή, να επικοινωνούν, να εκφράζουν τις απόψεις τους, να συνεργάζονται»!
 http://argolikeseidiseis.blogspot.gr