Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΚΡΕΠΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ( επιμέλεια : Παναγιώτα Ζήκα )





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΚΡΕΠΕΣ
2 φλυτζ.τσαγιού αλεύρι
2 φλυτζ.τσαγιού χλιαρό γάλα
1 φλυτζ. τσαγιού χλιαρό νερό
8 αβγά
6 κουτ. σούπας βούτυρο
λίγο αλάτι
2 κουτ .γλυκού baking powder
½ κιλό γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα και στραγγισμένα
6 κουτ .σούπας ψιλοκομμένο καρότο
6 κουτ .σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
6 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 πράσο ψιλοκομμένο
6 κουτ. σούπας καλαμπόκι
Ελαιόλαδο
1 κύβο κότας
1 ποτήρι κρασιού κρασί
1 κουτ. γλυκού πελτέ
2 ντομάτες τριμμένες
4 φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι , κάρυ , ελάχιστη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το μείγμα για τις κρέπες : Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το χλιαρό γάλα , το νερό , τα αυγά , το αλεύρι , ελάχιστο αλάτι , 2 κουταλιές βούτυρο και το baking powder . Χτυπάμε το μείγμα καλά και αρχίζουμε να τις φτιάχνουμε , ζεσταίνοντας την κρεπιέρα μας ή ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο με ένα πινελάκι . Χρησιμοποιούμε για μεζούρα ένα φλυτζ.καφέ και αδειάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι , το κουνάμε για να απλωθεί σε όλη του την επιφάνεια , ψήνουμε περίπου για 1 λεπτό και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αναποδογυρίζουμε την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά . Αφήνουμε τις κρέπες να περιμένουν και ετοιμάζουμε τη γέμισή μας .

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για να σωταριστούν . Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά : το πράσο , το κολοκυθάκι , το καρότο , τα μανιτάρια , το καλαμπόκι , τον αρακά και μόλις στεγνώσει το τηγάνι από τα υγρά του σβήνουμε με το λευκό κρασί . Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και κάρυ , τον κύβο μας , τη ντομάτα , τον πελτέ , το βασιλικό και ελάχιστη ζάχαρη . Περιμένουμε μέχρι το μείγμα να μελώσει , το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει .Ρίχνουμε μέσα τη μισή γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά . Με το μείγμα γεμίζουμε τις κρέπες και τις βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τη μια δίπλα στην άλλη . Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα τις κρέπες και τις ψήνουμε στους 180c για 20-30 λεπτά περίπου , μέχρι η γραβιέρα που είναι από πάνω να λιώσει και να απλωθεί πάνω στις κρέπες . Καλή σας απόλαυση!!!!!