Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΚΙΤΡΙΝΟΛΕΥΚΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ( επιμέλεια : Παναγιώτα Ζήκα )


ΥΛΙΚΑ
1 τριπλό παντεσπάνι λευκό Fraulisa
2 κρέμες ζαχαροπλαστικής βανίλια Γιώτης
1 lt γάλα φρέσκο
2 φυτικές κρέμες γάλακτος ζαχαροπλαστικής ( στα σούπερ μάρκετ )
1 κομπόστα ροδάκινο
1 πακέτο μπισκότα για σερβίρισμα παγωτού
1 πακέτο σοκολατένιες ελιές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα κομμάτια της κομπόστας ροδάκινο σε λεπτές φέτες . Κρατάμε μόνο 2 κομμάτια μισού ροδάκινου για ντεκόρ . Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία ( χτυπώντας με 800ml φρέσκο γάλα ) . Τέλος , ετοιμάζουμε και τη σαντιγύ , χτυπώντας την κρέμα γάλακτος . Αρχίζουμε τη συναρμολόγηση ως εξής : Στρώνουμε το πρώτο παντεσπάνι και το ποτίζουμε ελαφρά με το σιρόπι της κομπόστας χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι . Βάζουμε 1 στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής , 1 στρώση κομπόστα ροδάκινο και μία στρώση σαντιγύ . Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το δεύτερο παντεσπάνι και τοποθετούμε στο τέλος , το τρίτο παντεσπάνι . Το ποτίζουμε και αυτό και βάζουμε μια στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής . Καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγύ και πάνω και στα πλαϊνά , κάνοντας στο πάνω μέρος ( που έχει πιο πολλή σαντιγύ ) σχεδιάκια με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής . Στα πλαϊνά « κολλάμε » πάνω στη σαντιγύ και γύρω-γύρω τα μπισκότα που βάζουμε όταν σερβίρουμε παγωτό , ώστε να φαίνονται ομοιόμορφα ( βλ.φωτό ) . Στην πρόσοψη της τούρτας φτιάχνουμε τις ροζέτες από σαντιγύ με τη σακούλα μας και ανάμεσά τους τοποθετούμε κομμάτια κομπόστας . Στην κορυφή κάθε ροζέτας βάζουμε μια σοκολατένια ελιά . Στο κέντρο της τούρτας φτιάχνουμε έλα λουλούδι από μπισκότα , τοποθετώντας τα πλαγιαστά ( βλ.φωτό ) και στη μέση πάλι σοκολατένιες ελιές . Καλή σας απόλαυση!!!