Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΑΝΟΦΙ ( BANANA TOFFEE ) ( επιμέλεια : Παναγιώτα Ζήκα )







ΥΛΙΚΑ
3 κουτιά μπισκότα digestive
150 γρ. βούτυρο
3 ζαχαρούχα γάλατα
5-6 μπανάνες
1 κρέμα γάλακτος μεγάλη
1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Τρούφα σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα κουτιά του ζαχαρούχου σε μια κατσαρόλα με νερό , κλειστά ( όπως τα πήραμε ) , με νερό που να καλύπτει την επιφάνειά τους και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες . Αν χρειαστεί , κατά τη διάρκεια της διαδικασίας , προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα μας , φροντίζοντας ώστε πάντα να καλύπτεται η επιφάνεια της κονσέρβας του ζαχαρούχου . Αφού τελειώσει η διαδικασία , τα αφήνουμε να κρυώσουν και τότε τα ανοίγουμε . Θα διαπιστώσουμε ότι το ζαχαρούχο γάλα έχει καραμελώσει και έχουμε πλέον καραμέλα βουτύρου . Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγύ και τη βάζουμε στο ψυγείο .Ψιλοκόβουμε τις μπανάνες σε φέτες . Τρίβουμε στο multi τα digestive . Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο . Παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή τσέρκι περίπου 26-28 εκ. και στρώνουμε μια στρώση με μπισκότο , όπως ακριβώς κάνουμε για το cheesecake , με τη μισή δόση από το μπισκότο με το βούτυρο . Φτιάχνουμε και μια δεύτερη βάση με την υπόλοιπη δόση , για να τη χρησιμοποιήσουμε μετά . Πάνω στην πρώτη βάση από μπισκότο βάζουμε μια στρώση σαντιγύ και μια στρώση από φέτες μπανάνας και καραμέλα βουτύρου και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με βάση από μπισκότο , σαντιγύ , φέτες μπανάνας και καραμέλα βουτύρου και τελειώνουμε με σαντιγύ , κάνοντας το ντεκόρ της επιλογής μας . Γαρνίρουμε με τρούφα σοκολάτας και ό,τι άλλο θέλουμε . Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες . Καλή σας επιτυχία!!!!