Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Η τάση του peplum

Το peplum φαίνεται ως μια λεπτομέρεια που προσθέτει πόντους στη σιλουέτα σου, όμως στην πραγματικότητα
μπορεί να τονίσει τις καμπύλες σου με έναν πολύ θηλυκό τρόπο αρκεί να το φορέσεις σωστά! Φυσικά, για να βρεις το σωστό κομμάτι για σένα θα πρέπει να το διαλέξεις σύμφωνα με το σωματότυπό σου με σκοπό να εναρμονίζει τις αναλογίες σου. Ακολουθούν λοιπόν μερικές συμβουλές για να σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις το ιδανικό peplum κομμάτι για σένα!

Το ιδανικό peplum κομμάτι για κάθε σωματότυπο:





* Αν ανήκεις στην κατηγορία του ορθογώνιου σωματότυπου, τότε μπορείς να επενδύσεις άφοβα σε αυτή την τάση. Το peplum μπορεί να σου χαρίσει καμπύλες εκεί ακριβώς που τις χρειάζεσαι, δηλαδή θα τονίσει την περιφέρεια σου και θα δημιουργήσει το εφέ της πιο λεπτής μέσης. Προτίμησε ένα εφαρμοστό φόρεμα για να αναδείξεις ακόμη περισσότερο τη μέση σου!



*Αν έχεις σωματότυπο κλεψύδρα, τότε το peplum είναι κατάλληλο για σένα. Μπορεί να τονίσει τις θηλυκές σου καμπύλες ακόμη περισσότερο. Αυτό που πρέπει να αποφύγεις είναι οι ρίγες ή τα έντονα σχέδια, γιατί υπάρχει η πιθανότητα να προσθέσουν όγκο στην περιφέρεια σου, κάτι που δεν το θες!



* Ανήκεις στο σωματότυπο του μοιάζει με ανάποδο τρίγωνο; Αν έχεις πλούσιο μπούστο, λεπτή μέση και στενή περιφέρεια, τότε αυτό το trend είναι ό,τι καλύτερο για να εξισορροπήσεις τις αναλογίες του σώματός σου! Θα τονίσει υπέροχα την περιφέρεια σου διατηρώντας τον όγκο στο κάτω μέρος του σώματός. Διάλεξε μία pencil φούστα και συνδύασέ τη με μία ριχτή μπλούζα για να δημιουργήσεις ένα αρμονικό αποτέλεσμα.



* Για το σωματότυπο αχλάδι το peplum πρέπει να φορεθεί με προσοχή, γιατί μπορεί να τονίσει υπερβολικά την περιφέρειά σου και να κάνει το στήθος σου να φαίνεται πολύ μικρό. Αν θέλεις να το τολμήσεις, προτίμησε πιο "ήσυχα" peplums που δεν είναι πολύ ογκώδη και σίγουρα απόφυγε τα prints.

Τέλος έχε κατά νου πως το colorblocking μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ακόμα πιο αρμονική σιλουέτα. Μπορείς για παράδειγμα αν έχεις έντονους ώμους ή μεγάλο μπούστο να φορέσεις ένα σκουρόχρωμο peplum τοπ και από κάτω ένα πιο φωτεινό χρώμα. Ή να κάνεις το αντίστροφο αν έχεις μεγάλη περιφέρεια.

Ιωάννα Γαρεφαλάκη
tsekouratoi.gr