Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Εργαστήρι Ελληνικού Χορού

Διδασκαλία : Λεβέντης Χρήστος - Βενετσάνου Φωτεινή

Το «Εργαστήρι ελληνικού χορού» είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός που εδρεύει στο Ναύπλιο, την πρωτεύουσα της Αργολίδας, και πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Οι ιδρυτές του εργαστηρίου εμπνεύστηκαν από «απλά πράγματα»: την αστείρευτη δύναμη της ελληνικής υπαίθρου, τη «γλώσσα» της φύσης, την πίστη σε ένα καλύτερο αύριο. Όχημά μας ο παραδοσιακός χορός.


 Περιμένοντας υπομονετικά και δρώντας με μέθοδο και γνώση, κατακτήσαμε με κόπο και σε βάθος χρόνου, τον «καλό λόγο» των Αργολιδέων. Από το 1992 έως σήμερα, εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι μυήθηκαν σε έναν κόσμο λιγότερο γνωστό, αυτόν της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ο οποίος τους παρουσιάστηκε με μια διαφορετική ματιά.
Βλέπετε, μπορεί να μην ζούμε σε παραδοσιακή κοινωνία, αλλά σεβόμαστε τα σημάδια της, τα αποτυπώματά της, τα οποία θεωρούμε ανεξίτηλα και εξόχως διδακτικά, εάν βέβαια χρησιμοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο. Στην ετήσια παράσταση του εργαστηρίου, η οποία πραγματοποιείται στο θεατράκι του ΟΣΕ, στο Ναύπλιο, συμμετέχουν 300 περίπου μικροί και μεγάλοι χορευτές. Χοροί από όλα τα μέρη της Ελλάδας παρουσιάζονται στην αυθεντική τους μορφή, ενώ οι παραδοσιακοί δεξιοτέχνες μουσικοί «ντύνουν» τα βήματα του χορού με το μουσικό ηχόχρωμα κάθε τόπου.
Τελευταίο μας επίτευγμα η συγγραφή ενός βιβλίου που καλύπτει θεωρητικά και πρακτικά τη διδασκαλία των ελληνικών χορών στην προσχολική ηλικία. Αυτό πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει νηπιαγωγούς, δασκάλους χορού και γυμναστές.
Η σελίδα αυτή είναι «όργανο» της χορευτικής ομάδας του εργαστηρίου. Μια ομάδα με πολλές συμμετοχές σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα μέλη της χορευτικής ομάδας, διασκορπισμένα σε όλη την ελληνική επικράτεια, τα οποία θα σας ενημερώνουν για τις δραστηριότητές μας αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν τη μεγάλη παρέα των ανθρώπων της ελληνικής παράδοσης, του πολιτισμού, της ελπίδας.
 http://www.facebook.com/groups/ergastiri.argolidas/?fref=ts