Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΚΡΕΑΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ (επιμέλεια : Παναγιώτα Ζήκα )

      








ΥΛΙΚΑ
1 κ. μοσχαράκι γάλακτος ( κατά προτίμηση σπάλα )
1 κ. χοιρινό ( ομοίως )
5 ντομάτες κομμένες στα 8 ( στη μέση και μετά στα 4 )
3 κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
4 πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 κλωναράκια κανέλλας
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ.γλυκού θυμάρι
2 κύβους λαχανικών
Αλάτι , πιπέρι κόκκινο γλυκό και λίγο κάρυ
1 φλυτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζ.τσαγιού κόκκινο κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το μαρινάρουμε για 2-3 ώρες σε λίγο ελαιόλαδο και κόκκινο κρασί , με 1 φύλλο δάφνης και 1 κλωναράκι κανέλλας ( το μαρινάρισμα είναι προαιρετικό ) . Βάζουμε το κρέας στη γάστρα και ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος αρχίζουμε να σφηνώνουμε τις ντομάτες , τα κρεμμύδια , το σκόρδο , τις πιπεριές , εναλλάξ . Ρίχνουμε την κανέλλα , τη δάφνη , το θυμάρι , τους κύβους , το αλάτι και το πιπέρι κατά βούληση , το λάδι και το κόκκινο κρασί και για να ανακατευτούν τα υγρά , ανακινούμε προσεκτικά τη γάστρα με κυκλικές κινήσεις χωρίς να βάλουμε κουτάλα να ανακατέψουμε . Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε στο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 3 ώρες και μετά ξεκαπακώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι το κρέας να ροδίσει και να πιει τα υγρά του . Ανά τακτά χρονικά διαστήματα τσεκάρουμε το φαγητό μας κατά τη διάρκεια του ψησίματος . Εάν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας , προτιμήστε να το ψήσετε σε χαμηλότερη θερμοκρασία για περισσότερες ώρες . Τα συνοδευτικά θα λιώσουν και θα δώσουν γεύση και άρωμα στο κρέας .
Είναι ένα φαγητό που θα κοσμήσει ένα τραπέζι ή θα αποτελέσει το καλό φαγητό της Κυριακής . Καλή σας επιτυχίαΚαλημέρα!!!!