Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ( επιμέλεια : Παναγιώτα Ζήκα )





ΥΛΙΚΑ

½ φλυτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κυβάκια + 75 γρ. λιωμένο
300 γρ. μανιτάρια φρέσκα , κομμένα σε φέτες
λίγο ελαιόλαδο
2 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένο
2 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι , μαυροπίπερο
1 κουτ. σούπας μαϊντανό
300 γρ. ανθότυρο και 150 γρ. γκούντα ολλανδίας ή milner ή regato για πιο έντονη γεύση
3 αυγά
1 φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
- Εάν θέλετε να κάνετε κάτι πιο γρήγορο , πάρτε έτοιμη τη ζύμη της τάρτας και απλά ψήστε την .
- Μανιτάρια μπορείτε να επιλέξετε αυτά που προτιμάτε . Εγώ βάζω συνήθως τα Portobello .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε τη ζύμη για την τάρτα ως εξής : Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπωλ και βάζουμε μέσα και τα 125 γρ. βούτυρο που είναι κομμένο σε κυβάκια . Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα , φτιάχνοντας τη ζύμη . Προσθέτουμε 1 κρόκο αυγού και 1-2 κουτ. σούπας νερό ή όσο χρειάζεται , ώστε να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια . Της δίνουμε σχήμα μπάλας , την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά . Μετά από το χρόνο αυτό , τη βγάζουμε και την ανοίγουμε με τον πλάστη . Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας και απλώνουμε τη ζύμη και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180c και όταν βγάλουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο , τη βάζουμε στο φούρνο . Ψήνουμε τη βάση της τάρτας μας για 15 λεπτά και στο διάστημα αυτό φτιάχνουμε τη γέμιση : Σωτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες σε λίγο ελαιόλαδο ( περίπου 1/2 φλ. καφέ μικρό ) με τις 2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο και λίγο βούτυρο . Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο , αλάτι , πιπέρι και μαϊντανό . Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαλακώσει . Βγάζουμε τη βάση της τάρτας από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει . Στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε στη γέμιση μας το ανθότυρο και το κίτρινο τυρί μας , 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα , το γάλα και ανακατεύουμε . Απλώνουμε τη γέμιση και στρώνουμε στην ταρτιέρα μας και ψήνουμε την τάρτα μας σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία , στην αρχή σκεπασμένη για 15 λεπτά και μετά ξεσκέπαστη ώσπου να ροδίσει . Καλή σας απόλαυση!!!!!!