Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ( επιμέλεια : Παναγιώτα Ζήκα )

ΥΛΙΚΑ
περίπου 10 γαρίδες αποφλοιωμένες
περίπου 20 μύδια χωρίς κέλυφος
2 πιπεριές κόκκινες και 2 πράσινες
2 κρεμμύδια μεσαία και 2 σκελ. σκόρδο μικρές
200γρ. φέτα της αρεσκείας σας
200γρ. γραβιέρα της αρεσκείας σας
2 ντομάτες τριμμένες
ελαιόλαδο
1 φλυτζ. καφέ ούζο
1 κουτ. γλυκού πελτέ
μπούκοβο , αλάτι , πάπρικα
ελάχιστη ζάχαρη
2 φυλλαράκια βασιλικού φρέσκου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένα . Προσθέτουμε τις πιπεριές που έχουμε ψιλοκόψει , την τριμμένη ντομάτα , το ούζο , τον πελτέ , το βασιλικό , αλάτι , πιπέρι και μπούκοβο ανάλογα με το πόσο πικάντικο θέλουμε το φαγητό μας . Δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε ελάχιστη ζάχαρη , για να μην δίνει η φρέσκια ντομάτα μεγάλη οξύτητα . Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά και μετά κατεβάζουμε το μάτι μας στο μισό και προσθέτουμε τα θαλασσινά μας . Μόλις αρχίσει και πήζει η σάλτσα μας , μπορούμε να κλείσουμε το μάτι και να την αφήσουμε για λίγο να χυλώσει κι άλλο . Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα σκεύος για να μπει στο φούρνο – κατά προτίμηση κεραμικό – και κόβουμε σε κυβάκια τη φέτα και τη γραβιέρα μας και τα ανακατεύουμε με τα θαλασσινά μας . Βάζουμε στο φούρνο στους 180c για 10-15 λεπτά , μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας . Καλή σας απόλαυση!!!!