Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Σταμάτησαν οι εργασίες της Ανάπλασης στο Άργος λόγω μη καταβολής χρημάτων ΕΣΠΑ

  Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 28/4 ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, ανακοίνωσε ότι ο εργολάβος δήλωσε την προσωρινή διακοπή των εργασιών του έργου «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου του Άργους και καταγραφή –Βελτίωση Αστικής Κινητικότητας και Ασφάλειας Κίνησης Πεζών», έως ότου του καταβληθεί η προκαταβολή από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. 
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών μετά την ενημέρωση που έκανε επί του θέματος το βράδυ της Δευτέρας 27/4 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους Μυκηνών, διευκρίνισε στα τοπικά μέσα πως θεωρεί την διακοπή των εργασιών προσωρινή και ζήτησε από την κυβέρνηση να καταβάλλει άμεσα τα χρήματα του ΕΣΠΑ ώστε να προχωρήσει το έργο που οι αρμόδιοι υπουργοί και η διαχειριστική αρχή της περιφέρειας έχουν εγκρίνει την έναρξη του, με την υπογραφή τους. 
Το έργο της Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου του Άργους χρηματοδοτείται αποκλειστικά από χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η κυβέρνηση υποχρεούται να τα διαθέσει για την ολοκλήρωση των έργων που είναι τόσο ζωτικής σημασίας για τους πολίτες. 
 Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσος διαβεβαίωσε πως θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για την διασφάλιση της ολοκλήρωσης του έργου και εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι θα προχωρήσει άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου