Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Η αλληλεγγύη κρατάει τη ζωή στο Κομπάνι: Συγκέντρωση βοήθειας σε φάρμακα και τρόφιμα στο Άργος

Συγκέντρωση βοήθειας σε φάρμακα και τρόφιμα στο Άργος
 Πίσω από τις φλόγες και τις εκρήξεις υπάρχουν πάντα οι πρόσφυγες. Την ώρα που οι μάχες μαίνονται στο Κομπάνι, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, σύντομα θα βρεθούν στο έλεος του χειμώνα. Σήμερα, 100.000 πρόσφυγες, βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην περιοχή του Σουρούτς στη νοτιοανατολική Τουρκία και ζουν μέσα σε σκηνές. Μόνο στο ένα τρίτο των προσφύγων είναι δυνατό να παρασχεθούν τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης.
Η ευθύνη της διεθνούς κοινότητας είναι τεράστια. Εμείς, η Ελλάδα της κρίσης και της φτώχειας, αποφασίσαμε να σηκώσουμε ένα μέρος αυτής της ευθύνης.
Η ανθρωπιστική βοήθεια αφορά στους πρόσφυγες του ηρωικού Κομπάνι που περιμένουν το τέλος του πολέμου ώστε να επιστρέψουν μια μέρα ελεύθεροι στον τόπο που γεννήθηκαν.

Την πρωτοβουλία ανέλαβαν οι: ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5», «Αλληλεγγύη για Όλους», ΚΕΘΕΑ, Συντονιστικό κοινωνικών Ιατρείων - Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής και ΑΔΕΔΥ.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία για την άμεση συγκέντρωση βοήθειας σε φάρμακα (αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, τραυματολογικό υλικό) και τρόφιμα (όσπρια, ζάχαρη, γάλα και κρέμες σε σκόνη για μωρά), είδη προσωπικής υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες)

Απευθυνόμαστε σε αυτόν τον πολύχρωμο γαλαξία της Ελλάδας της κρίσης που αντιστέκεται, οργανώνει και οργανώνεται μέσα από συλλογικότητες, οργανώσεις, σωματεία, συλλόγους, Δήμους, δομές αλληλεγγύης και ξεκινάμε άμεσα τη συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών.

Λέμε ναι, στην έκκληση των γειτόνων μας και πολύ σύντομα θα βρεθούμε στο πλευρό τους.

Η συλλογή θα γίνει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου και ώρα 10.00 με 14.00 στο θεατράκι της πλατείας του Αγίου Πέτρου στο Άργος.

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

Πρωτοβουλία πολιτών για το Κομπάνι

Είδη:

· Τρόφιμα (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, παιδικό γάλα και κρέμα σε σκόνη)
· Είδη προσωπικής υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες)
· Φάρμακα (αντιπυρετικά, αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, παυσίπονα, τραυματολογικό υλικό όπως γάζες, Betadine, επιδέσμους, οινόπνευμα, φάρμακα για διαβητικούς)

ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Ο.Μ. ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ
Καλμούχου 27
Τηλ. 27510 68660
email : syriza.argos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου