Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Το Επιμελητήριο Αργολίδας στηρίζει και εκπαιδεύει ανέργους για μια 2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ στην απασχόληση


  Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αργολίδας, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ανακοινώνει την υλοποίηση 2 νέων σεμιναρίων, μέσα από τα οποία θα καταρτιστούν 50 επιπλέον άνεργοι. Λαμβάνοντας υπόψη το ενεργό ενδιαφέρον πολλών ανέργων και την κρίση που πλήττει τους κλάδους του Λιανικού Εμπορίου, των Αυτοκινήτων, Κατασκευών και Δομικών Υλικών, διεκδίκησε και κέρδισε επιπλέον τμήματα, τα οποία θα υλοποιηθούν κατά τους προσεχείς μήνες.

Η Δράση με τον τίτλο «Συμβουλευτική & Επανακατάρτιση Ανέργων – 2η Ευκαιρία» διενεργείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.).

Προϋποθέσεις Συμμετοχής: Απολυμένοι-άνεργοι από επιχειρήσεις που ανήκουν σε έναν από τους παρακάτω κλάδους:

- Λιανικό Εμπόριο,

- Εμπορία, Διακίνηση και Συντήρηση Αυτοκινήτων

- Κατασκευές / ∆ομικά Υλικά

Σε αυτή τη δράση περιλαμβάνεται η παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης, διάρκειας 280 ωρών, τα οποία σχεδιάζονται με βάση τα αποτελέσματα της προσωπικής συνέντευξης και του σχεδίου δράσης που έχει δημιουργηθεί για τον κάθε συμμετέχοντα. Η παρακολούθηση των προγραμμάτων κατάρτισης είναι επιδοτούμενη με 5€ (μεικτό) ανά ώρα κατάρτισης (280ώρες Χ 5€ = 1400 € μεικτά). Οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα πρέπει να διακόψουν το επίδομα ανεργίας που λαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάρτισης.

Η συμμετοχή στα προγράμματα κατάρτισης είναι υποχρεωτική. Ο καταρτιζόμενος υπογράφει σχετικό συμφωνητικό με αναλυτικούς όρους συμμετοχής.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά Ένταξης στο Πρόγραμμα:

· Αίτηση

· Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

· Επικυρωμένο αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας

· Βεβαίωση εργοδότη από το 2008 ή άλλο δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η συνάφεια της δραστηριότητας της επιχείρησης με έναν από τους 3 κλάδους: Λιανικό Εμπόριο, Εμπορία – Διακίνηση και Συντήρηση Αυτοκινήτων, Κατασκευές – Δομικά Υλικά

· Πρόσφατο Βιογραφικό Σημείωμα

· Φωτογραφία ταυτότητας

ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Αργολίδας μ.Κ.Ε. (Κορίνθου 23, Άργος, ισόγειο καθημερινά από τις 15.00 έως τις 19.00). Υπεύθυνη κα Κωστοπούλου Αλεξάνδρα, τηλ: 27510-67663