Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας «φεύγει» ο Αύγουστος





Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία, σε μκρή πτώση, θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 30 στην Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.
Παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής κυρίως στα βόρεια περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι.
Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στη Χαλκιδική τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 31 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου. Την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μέτριοι εντάσεως έως και 5 μποφόρ και αργότερα θα στραφούν σε ισχυρούς έως και 6 μποφόρ όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 34 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους και καταιγίδες. Βελτίωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί εντάσεως έως και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 34 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως και 32 βαθμούς Κελσίου.
Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα με αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως και 31 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή, στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.