Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού στην Κυπαρισσία






Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών διεάγεται και φέτος στην Κυπαρισσία με το θεσμό να έχει πλέον καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Φέτος θα περιλαμβάνει χορούς από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Σενεγάλη και το Ιράκ με επίκεντρο την κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας. Πρόκειται για το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης που διοργανώνει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας
και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή εκδήλωση, έχει ως τίτλο σύμφωνα με το πρόγραμμα Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες», η οποία θα παρουσιαστεί σε δύο μοναδικές παραστάσεις σε διαφορετικό χώρο.
Η εναρκτήρια τελετή θα διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο 31 του μηνός στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας και τη δεύτερη την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θέατρο «Νότα Αρνόκουρου» στα Πλατάνια. Στο καταξιωμένο φεστιβάλ έχουν δηλώσει συμμετοχή τα χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, το Σωματείο “Ασκαυλος” από την Αθήνα, το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου, ο Λαογραφικός Χορευτικός Ομιλος Πατρών, ο Σύλλογος Γυναικών Κοπανακίου «Η Καλλιπάτειρα», από την Σενεγάλη «Tiger of Africa”, την Ισπανία “Es Broll”, το Ιράκ “Sulaimaniyah Folk art Group”. Ι.ΜΠ.