Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Τυροκροκέτες με κρύα σάλτσα ντομάτας

Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε τη σάλτσα ντομάτας με σπαγγέτι και 1 κ.σ. ξινομυζήθρα. Επίσης, ταιριάζει με ψητό κρέας ή ψάρι, ενώ είναι πεντανόστιμη ακόμα και σαν ντιπ ή σαν ντρέσινγκ σε σαλάτα.


1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αυγά και το πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη που να πλάθεται εύκολα (σαν κεφτεδάκια).
 
2. Σε άλλο μπολ βάζουμε το 1 φλιτζ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις). Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις πανάρουμε στο αλεύρι. Μόλις πανάρουμε όλες τις κροκέτες, τις ροδίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά στο τηγάνι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε τις τυροκροκέτες σε απορροφητικό χαρτί. Τις σερβίρουμε ζεστές με την κρύα σάλτσα ντομάτας.
 
Για τη σάλτσα: Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε ελαφρά σταυρωτά και τις βυθίζουμε για 30 δευτερόλεπτα μέσα σε νερό που βράζει. Στη συνέχεια τις μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός. Έπειτα, πολύ εύκολα, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε. Τοποθετούμε την αλεσμένη ντομάτα σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το σκόρδο, τον φρέσκο βασιλικό, τον ανθό αλατιού, το πιπέρι, την κάππαρη, τη σταφίδα, το μπαλσάμικο και τέλος το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με κουτάλι. Σφραγίζουμε το βάζο και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.

μερίδες 30
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 4 λεπτά

Υλικά


  • 1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ φλιτζ. κασέρι
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 2/3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Πιπέρι
  • 1 φλιτζ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) για το πανάρισμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για την κρύα σάλτσα ντομάτας
  • 6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (χωρίς το φύτρο)
  • 1/2 φλιτζ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 1 κ.γλ. αλάτι (ανθός αλατιού)
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. κάππαρη ψιλή, ξαλμυρισμένη
  • 1 κ.σ. μαύρη σταφίδα
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο