Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ο Μίκυ Μάους τσολιάς!

Το πιο διάσημο ποντίκι του κόσμου, ο Μίκυ Μάους, θα φορέσει την παραδοσιακή ελληνική φουστανέλα, θα ντυθεί τσολιάς και θα...
διοργανώσει ένα ελληνικό εορταστικό τριήμερο στο σπίτι του, στη Disneyland της Καλιφόρνια, γλεντώντας με ελληνικούς χορούς, ελληνικούς μεζέδες και κρασί.

Η ελληνική γιορτή του Μίκυ Μάους έχει τον τίλτο “'Ώπα !!!” (ΟΡΑ- A Celebration for Greece) και θα γίνει από τις 25 έως τις 27 Μαΐου, στο Disneyland Resort του ομώνυμου πολυθεματικού πάρκου, που βρίσκεται στην οδό West Magic Way 1150, της πόλης Anaheim της Νοτίου Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Πίσω από τη διοργάνωση του ελληνικού εορταστικού τριημέρου με τον Μίκυ Μάους και όλη την παρέα του, βρίσκεται η δραστήρια ελληνοαμερικανική ομογενειακή οργάνωση “The Greek America Foundation” , που στοχεύει στην προβολή μιας άλλης, αισιόδοξης και δημιουργικής εικόνας του ελληνισμού προς το πολυπληθές κοινό της Disneyland αλλά και στη συγκέντρωση εσόδων για τους ελληνοκεντρικούς σκοπούς της.

Στη διάρκεια του τριημέρου, το Disneyland Resort θα ντυθεί στα γαλανόλευκα και ο Μίκυ Μάους θα είναι ο οικοδεσπότης-τσολιάς, που με τη φουστανέλα του, θα υποδέχεται τους επισκέπτες, από τις 10,00 το πρωί έως τις 6,00 το απόγευμα, για να διασκεδάσουν ελληνικά. Διάφοροι χώροι του πολυθεματικού πάρκου θα διαμορφωθούν ανάλογα για να υποδεχθούν τον κόσμο αλλά και γεύσεις, μουσική, χορό, τέχνες, ιστορία και παράδοση από την Ελλάδα.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης έχουν προσκαλέσει στις εκδηλώσεις, τη διάσημη ελληνίδα “σεφ” Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (που θα επιμεληθεί τα όσα έχουν σχέση με την παρουσίαση της ελληνικής κουζίνας) και η Χριστίνα Μπουτάρη (Corporate Strategy Director της ομώνυμης οινοποιίας) που θα έχει την επίβλεψη της παρουσίασης των ελληνικών κρασιών, της γευσιγνωσίας κ.λπ.

Συγκροτήματα και μουσικοί ομογενειακών οργανώσεων, θα δώσουν επίσης το δικό τους ελληνικό χρώμα στις εκδηλώσεις, ενώ από την πλευρά της Disneyland εκτός από τον Μίκυ Μάους, θα δώσει το παρόν και ένας άλλος ήρωάς της, έμπνευση από την ελληνική μυθολογία. Είναι ο Ηρακλής (ο Hercules της ομώνυμης ταινίας κινουμένων σχεδίων) που μαζί με τους επισκέπτες θα κάνει επίδειξη και διαγωνισμούς, σε αρχαία ελληνικά αθλήματα.

Τη δική τους αθόρυβη συμβολή για την επιτυχία του τριημέρου, θα δώσουν και οι εκατοντάδες φίλοι-εθελοντές της Ομογενειακής Οργάνωσης “The Greek America Foundation”.

katestimeno.blogspot.gr