Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ Η’ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ ( ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΖΗΚΑ )






ΥΛΙΚΑ
5-6 φλυτζ. πλιγούρι ή κους-κους
25-30 μεγάλες γαρίδες
Περίπου 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελ. σκόρδο
4-5 φλυτζ. νερό
1 κουτ. γλ. Τούρμερικ ( κουρκουμάς )
1 κουτ. γλ. μαυροπίπερο
1 κουτ. γλ. κύμινο
2 λεμόνια ή λάιμ
1 κουτ. γλ. αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι το πλιγούρι ή το κους-κους , χωρίς να προσθέσουμε βούτυρο ή λάδι . Όταν αρχίσει και βγάζει τις μυρωδιές του είναι έτοιμο . Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σε άλλη κατσαρόλα ένα φλυτζάνι καφέ ελαιόλαδο για να τσιγαρίζουμε στη συνέχεια το σκόρδο. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά , το μαυροπίπερο , το τούρμερικ , το κύμινο , τον κόλιανδρο και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματα τους . Στη συνέχεια , ρίχνουμε το καβουρδισμένο πλιγούρι ή το κους-κους . Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε τις γαρίδες , 4-5 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν . Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο, για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα διαρρεύσει ο ατμός , σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό για μισή ώρα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά . Στην ουσία , το πιάτο αυτό που μας έρχεται από το Μπαχρέιν , μαγειρεύεται στον ατμό!
ΤΙΡ:
• Εάν βρείτε σκόνη μαύρου λεμονιού , τότε προσθέστε 1-2 κουτ. σούπας . Το μαύρο λεμόνι δίνει ξινή γεύση στα θαλασσινά και τους ταιριάζει πολύ!
• Το τούρμερικ λέγεται αλλιώς κιτρινόριζα ή κουρκουμάς και μπορείτε να το βρείτε σε κάποια σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα με μπαχαρικά .