Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΧΟΥΜΟΥΣ – ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟΣ ΠΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΡΕΒΥΘΙΑ ( ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΖΗΚΑ )

 






ΥΛΙΚΑ
250γρ. ρεβύθια
Αλάτι , πιπέρι
2 σκελ. λιωμένο σκόρδο
¼ κούπα ταχίνι
¼ κούπα λάδι
1-2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Κριτσίνια , κράκερς ή ψημένες αραβικές πίτες για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό , τα σκεπάζουμε , προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε . Τα αφήνουμε για 12 ώρες και μετά τα στραγγίζουμε , τα ξεπλένουμε , τα βάζουμε σε κατσαρόλα και βράζουμε σε πολύ νερό , μέχρι να μαλακώσουν και να σκάσουν . Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μπλέντερ , μαζί με το λιωμένο σκόρδο , αλάτι , πιπέρι και το ταχίνι . Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά 1-2 κουτ. νερό , το λάδι και το λεμόνι . Χτυπάμε καλά και σερβίρουμε γαρνίροντας με κριτσίνια , κράκερς ή ψημένες αραβικές πιτούλες .
Εναλλακτικά , μπορείτε να σερβίρετε με καβουρδισμένο κουκουνάρι ή κιμά μαγειρεμένο χωρίς σάλτσα . Καλή σας επιτυχία!!!